Tervetuloa Veera Vesiperhosen maailmaan

 Puroa tutkimassa

Veeran vesiretki on vantaalaisille 5-6-vuotiaille sekä alkuopetuksen luokille tarkoitettu lainattava opetusmateriaali.  Materiaali on laadittu niin,
että varhaiskasvattajat ja opettajat voivat sen avulla ohjata itse retken puron tai lammikon äärelle. 


Veeran vesiretkellä tutustutaan purossa elävän Veera Vesiperhosen elinympäristöön ja elintapoihin. Paketin tehtävät ovat toiminnallisia ja innostavia,
ja se sisältää kaikki tarvittavat tutkimusvälineet. Veeran hahmon avulla tutkitaan mm. veden kiertokulkua, mitä otuksia vedessä asuu ja mistä nämä
saavat ravintonsa. Mukana on tietysti myös Veera itse, joka tutkii yhdessä lasten kanssa. Materiaali on ensisijaisesti tarkoitettu virtaavien vesien tutkimuksiin, mutta sitä voi soveltaa myös lammen tai lammikon tutkimiseen.

Veeran lainaaminen 

Veeroja on kaksi. Molemmat asuvat tätä nykyä Vantaan luontokoululla, Sotungintie 25a, ja lähtevät ja palaavat myös sisäisessä postissa. Myös Veeran noutaminen luontokoululta onnistuu, se on myös nopein tapa saada Veera lainaksi. Jos Veera on vapaana haluamanasi ajankohtana, niin laita Veera Vesiperhoselle sähköpostia toimisto(a)vantaanluontokoulu.fi, 09-8753057, niin varaamme Veeran sinulle. Varaustilanteen näet oheisesta varauskalenterista.

Lainausaika on 1-2 viikkoa toimitustavasta riippuen. Huomioithan, että lisäämme varaukseen muutaman ylimääräisen päivän, mikäli paketti kulkee sisäisellä postilla.

Veeran kanssa laatikossa on ohjaajan materiaali, tutkimusvälineet, välineet leikkeihin ja retkipäiväkirja. Laatikon mitat ovat noin 40 x 35 x 60 cm ja se painaa noin neljä kiloa.

Hyvä vesiretkeilykausi ajoittuu noin huhtikuun puolivälistä lokakuun puoliväliin, joten myös syksy on oivallinen vuodenaika vesitutkimuksiin!

Annamme mielellämme lisätietoja!

 

Internexus